מאת – יהודית בנטולילה, דוקטור ברוקחות ומומחיות בפיטותרפיה ובהומאופתיה – יועצת מדעית למעבדות PSOEASY , בית המרקחת הצרפתי גילה, ירושלים
מזג האוויר הלוהט והיבש בחוץ משפיע מיידית על האיבר הגדול ביותר בגוף – העור. כך תקלו על תסמינים אופייניים לעור בתקופת הקיץ ובימי הקורונה רווי האלכוג'ל.
אם אתם סובלים מעור יבש ומגורה או מהחמרה של מחלות עור כרוניות, אתם לא לבד. "בכל שנה באביב ובתחילת הקיץ, אנחנו רואים עלייה בהתפרצות מחלות עור ותופעת יובש וגירוי בעור, בלתי מוסברים", מפרטת יהודית בנטולילה – דר' ברוקחות ויועצת מדעית למעבדות PSOEASY – בעונות המעבר מזג האוויר נתון לשינויים קיצוניים- עומס חום ויובש קיצוני. נוסף על כך נהלי הקורונה החדשים המעלים את תדירות השימוש בתכשירים מיבשים – חלקם חריפים כסבון ואלכוג'ל" ומוסיפה "העור לא מושפע רק מגורמים סביבתיים. מחקרים רבים מצביעים על הקשר בין סטרס להתפרצות או החמרה של מחלות עור נפוצות". כדי לשמור על עור בריא, חיוני ולטפח את עמידותו בשגרה, מומלץ לאמץ כמה הרגלים נכונים, שיעניקו לכם את ההגנה והטיפול הנכון".
ראשית הקפידו בשימוש בטואלטיקה ותכשירים המוכרים ע"י משרד הבריאות והעדיפו את המאושרים לעור רגיש! על מדפי בית המרקחת תוכלו למצא שפע של מוצרים טבעיים – אקטיביים כשל חברות ישראליות לדוג' המשלבות צמחי מרפא עם מינרלים מים המלח, בפורמולות מתקדמות ומאוזנות.
כמומחית בפיטותרפיה אני נוכחת ביכולתם של קרמים ומשחות על בסיס רכיבים טבעיים, לסייע בהחלמה ושיקום של עור פגוע, להקל ולסייע בהחלמה ומניעה.
בין צמחי המרפא המובילים בטיפול בעור הם שמן שקדים מתוקים, שמן זרעי ענבים ושמן דקל אפריקני, המסייעים בריכוך העור, באיחוי סדקים ופציעות.
צמחי הכוכבית, קמומיל וקלנדולה, מסייעים בהרגעת האדמומיות וגירויי העור. בשילוב מיצוי רוזמרין מהווים הרכיבים יחד פורמולה אנטי דלקתית המסייעת בין היתר בהגנה על העור הפצוע מפני חדירת מזהמים.
אליהם מצטרפים צמח המהוניה, מיצוי שורש הליקריץ, שמן עץ התה ו"דו שן משולש" הידועים כבעלי תכונות אנטי דלקתיות ואנטי בקטריאליות כמו גם בעלי תכונות איחוי סדקים ושיקום העור, הפועלים גם לעצירת דימום, עצירת הפרשות מהעור ושיפור יכולת ההחלמה של רקמות פגועות.
לבסוף, מיצוי אלוורה בשילוב מינרלים מים המלח, ילחחו את העור ויסיעו לשיקום והחלמה מלאה.
צמחים אלה ועוד רבים וטובים מככבים בפורמולות שונות לתכשירים מזינים ומרגיעים לעור שניתן לרכוש ללא מרשם ולהשתמש כמעט בכל גיל וכמובן מומלצת התייעצות עם הרוקח או הרופא המטפל בכל שאלה.
חשוב – התמדה היא המפתח להצלחה, בעת התפרצות של בעיית עור כפסוריאזיס, סבוריאה, אלרגיה, שפשפת או כל רגישות ו/ או פגיעה בעור, יש לנקות את האזור, לייבש היטב ולעסות כמות קטנה על האזור הפגוע, פעמיים ביום עד 14 יום ברציפות להטבה והחלמה מלאה.
שימוש בתכשירים עדינים לעור – בימים אלה בהם אנו נוטלים ושוטפים את ידינו וגופנו באופן מוגבר, מומלץ להקפיד על שימוש בסבונים ותכשירים נטולי צבע ומבשמים סינטטיים, הידועים כעשויים לגרות את העור.
תכשירים מבוססי שמני בסיס כשקדים, זית, קוקוס, לעיתים בשילוב תמציות שיבולת שועל לסיכוך וליחוח העור, מומלצים כדי לשמור על עור מאוזן ומוזן ברכיבים שתורמים לבריאותו.
תזונה מאוזנת ואורח חיים בריא בקיץ – תזונה לקויה וסטרס הם בין הגורמים המשפיעים ביותר על מראה העור ותפקודו ונראה שהעונה הצפויה לפנינו עלולה להיות מאתגרת במיוחד. הקפדה על תזונה מאוזנת הכוללת רכיבים מכל קבוצות המזון, והפחתה של מזון מעובד ועתיר חומרים מזיקים כמו מזונות ממריצים (קפה, תה שחור, סוכרים, שוקולד מופחת קקאו) יכולים להשפיע על מראה העור. בעת הצורך, מומלץ להקפיד על נטילת תוספי תזונה כמו ויטמינים מקבוצה B התומכים ומחזקים את מערכת החיסון, שמני אומגה לסוגיהם שנמצאו במחקרים כמסייעים בתחושת רוגע וריכוז ולהיעזר בתכשירי מדף אחרים והומיאופתיים לרגיעה והפחתת מתחים.
בדים נושמים – כדאי להקפיד על לבישת בגדים מבדים נושמים ומאווררים כמו כותנה, "אם אתם סובלים עור מגורה ורגיש הסובל ממחלה פעילה, נסו להימנע ממקלחות חמות מדי המייבשות ומגרות את העור, ולבשו בדים נושמים המסיעים בנידוף הגוף את הזיעה, שעלולה להחמיר גירויים ושפשפות", מסכמת יהודית ומוסיפה "כמובן שאם אתם נתקלים בכתמים או תופעות עור שלא עוברות בטיפול מסורתי ביתי יש לפנות לטיפול וייעוץ רפואי".
העור הוא האיבר הגדול בגופינו העומד איתן מול אתגרים רבים- רכיבים אלרגנים ופגעי מזג האוויר, חיידקים, פטריות ווירוסים שונים, חומרים כימיים חזקים, עם כל אלה ועוד עורנו מתמודד בגבורה ומגן על איברי הגוף העדינים והפגיעים. העור הוא "שומר הראש" הראשי של הגוף וככזה הוא ראוי לטיפול מסור, בתנאים האופטימאליים לצרכיו, בכדי שנוכל להבטיח שהוא ממשיך לעשות את תפקידו נאמנה.